Alleen een kerstpakket is geen waardering

Maar waardering kan wel een kerstpakket zijn

 

Als je het goed doet in ieder geval…. Ter voorbereiding op komende feestdagen hier 5 waardevolle tips voor jouw kerstpakketten. Zodat je niet zomaar veel geld uitgeeft aan een nietszeggend cadeau maar mensen verrast met (opr)echte waardering!

Kaartje

Met stip op nummer één: Wat het kerstpakket ook is zorg dat er een persoonlijke kaart bij zit! De tijd en aandacht die je hieraan besteedt is onbetaalbaar! Haal dingen aan uit het afgelopen jaar. Als je er even voor gaat zitten weet je over iedereen wel iets vertellen. Gelukkige of verdrietige momenten, een bijdrage aan een groot project, kansen die voorbij gekomen zijn, wat dan ook…. Vermijd algemeenheden als;                  ”bedankt voor alles”. Beschrijf liever waarvoor je hem of haar dan precies bedankt.

Vleespakket voor de vegetariër 

Zorg dat het cadeau laat zien dat je de ontvanger in je hoofd had bij het uitzoeken en samenstellen. Probeer niet jaar na jaar een fervent bierliefhebber te verrassen met een dure fles wijn en een vegetariër kan je nou eenmaal niet blij maken met een vlees pakket van die goede lokale slager.

Verbinding

Veel werkgevers gaan dit jaar voor pakketten met gebruiksartikelen voor thuis. Nu we daar deze winter de meeste tijd door zullen brengen komen gevulde borrelplanken en bakpakketten zeker goed van pas. Nog beter wordt het als je het thuispakket een leuk extraatje geeft door er een verbindende factor aan te hangen. Zo worden borrelplanken een gezellige online kerstborrel, wordt er gebakken voor collega’s en kan je de feestvreugde laten delen in een speciaal daarvoor bestemde app.

Contact

Meer dan ooit is het dit jaar belangrijk dat je het pakket persoonlijk uitreikt. Laat het niet achter op een bureau voor de eenzame vinder. Zorg dat je iedereen even (corona proof) ziet. Veel bedrijven hebben hiervoor originele manieren bedacht zoals kerst drive-inns of creatieve bezorgservices. Zo steun je ook nog mede ondernemers die het in deze tijd vaak niet makkelijk hebben.

Passend

Het kerstpakket moet niet alleen passen bij de ontvanger maar zeker ook bij de gever. Wat vind je belangrijk om uit te stralen?  Wat zijn jouw waarden en die van het bedrijf? Hecht jij waarde aan vitale werknemers zorg dan voor een cadeau waarmee je mensen aanspoort te genieten van het (actieve) buitenleven. Vind je het gezinsleven of een goede balans tussen werk en privé belangrijk, denk dan eens aan een cadeau waar het hele gezin iets aan heeft!

Het hele jaar kerst!

Door de bovenstaande tips in je achterhoofd te houden ga je mensen positief verrassen met jouw kerstpakket! Een verplicht cadeau wordt zo een oprechte blijk van waardering. Daarvoor hoeft het niet groot of duur te zijn. Jouw tijd, aandacht en oprechte woorden zijn onbetaalbaar. Het zal niet op de plank komen tussen alle andere vergeten voorwerpen of de volgende dag op marktplaats belanden. Het zal bewaard en herinnerd worden in het hoofd en in het hart en bijdragen aan de onderlinge band en vertrouwen. Iets waar je niet alleen met kerst maar het hele jaar profijt van zult hebben.