Laat het Loooos Laat het gaaaan!

Ik sta midden in een besneeuwd bos. In de verte hoor ik een specht zijn best doen om boven het geroezemoes van schaatsende mensen op het bevroren vennetje uit te komen. De geluiden worden gedempt door de witte deken en verdwijnen naar de achtergrond. Ik voel de ijskristallen prikken in mijn neus als ik diep inadem. Bij het uitademen zijn ze veranderd in witte wolkjes.

“Open nu je ogen en kijk aandachtig naar het eerste wat je ziet” luidt de eerste ‘opdracht’. Ik zie een boomstam waar schors vast omheen zit als een dikke warme jas. Iets hoger op dezelfde stam laat de bast op verschillende plekken los. “Als je nu zou moeten schrijven, waar zou het dan over gaan?” luidt de volgende vraag. “Loslaten of vasthouden” is het eerste wat me te binnen schiet. Het is niet toevallig dat dit het eerste is wat er in me op komt. Het thema houdt me al langer bezig. Ik heb sterk het idee dat, om vooruit te komen, er wat ‘ballast’ over boord moet. Iets wat te zwaar weegt om echt te kunnen vliegen.

Meer dan Gewoon

Een tikje jaloers kijk ik naar de oude wijze Eik, die gewoon weet wat hij moet doen. “Wat moet ik vast houden en wat kan ik beter loslaten?” fluiter ik hem toe. Het antwoord komt als ik mijn gedachte deel met de vrouw bij wie ik deze Shinrin Yoku workshop volg. “Waarom ben je bezig met wat je los moet laten?” vraagt ze. “Bedenk eens waar je naar verlangt. Zo ben je niet bezig met wat je niet meer wilt maar met wat je wel zou willen.” Dat is een veel positievere insteek. Het klinkt zo makkelijk net als deze workshop Shinrin Yoku (bosbaden). Want eigenlijk is dat wat het inhoud: gewoon ‘in het bos zijn’…. Maar de rustgevende gevolgen in mijn hoofd zijn veel meer dan “gewoon”.

Zo is ook het inzicht over het loslaten & vasthouden voor ZonderMeer. Ik verlang ernaar om mooie woorden, attenties en momenten te bedenken en te organiseren voor jou, jouw medewerkers en relaties. Kleine geluksmomenten in het zakelijk leven. Niets meer, niets minder; ‘Gewoon’ Bijzonder!

Dit wil ik! Wat wil jij?

De focus op ‘waardering’ laat ik gaan. Het blokkeert me, ik begeef me hiermee te veel op HR grond. Daar weet ik te weinig van en word ik onzeker door. Dat is niet wat ik wil! Ik wil het simpel, luchtig en leuk houden voor jou & voor mij. Natuurlijk breng ik nog steeds met heel veel liefde jouw waarderende boodschap over. Maar ook aankondigingen of uitnodigingen. Bijvoorbeeld kaartjes voor bij bestellingen of om te versturen naar vaste gasten. Of ik bedenk een passend cadeau voor je zakenrelaties zodat ze je niet snel vergeten.

Waar verlang jij naar? Een goede band met je zakenrelaties en medewerkers? Wil je opvallen door de manier waarop jij jouw unieke boodschap overbrengt? Maak dan nu een afspraak zodat we samen kunnen gaan vliegen, want dat is wat ik wil!