Goede voornemens

 Eind 2020 was ik druk bezig met mijn nieuwe plannen. Ik manifesteerde erop los en schreef me in voor workshops om alles in het nieuwe jaar net een tikje beter aan te pakken. Dat resulteerde in aardig wat doelen voor ZonderMeer maar ook op persoonlijk vlak staan er behoorlijk wat punten op mijn lijst. Zo wil ik mijn zelfbedachte ochtendroutine eindelijk eens volhouden, doordeweeks de wijn links laten liggen, suikers in de ban doen en last but not least; de rust bewaren!

Het is vandaag 12 januari 2021 en de enige routine die ik heb bereikt is dat ik minstens 1 keer per dag uitval tegen de kinderen, bij de thee standaard een Twix ligt en ik eigenlijk iedere dag wel een glas wijn verdiend heb…. Nou dat gaat lekker! Is het nu dus allemaal mislukt?! Gaat alles slecht en krijg ik niks voor elkaar?

Klein maar Fijn

 Gelukkig is mijn grootste voornemen dat ik vooral kijk naar de kleine successen. Want ondanks de lockdown hebben we het namelijk (meestal) heel gezellig met z’n allen thuis. Ik maak de lekkerste gezonde lunches waarvoor ik dikke knuffels krijg. Bewaar in heeeeel veel gevallen wel mijn geduld en kan tussen het thuisonderwijs door ook nog (een beetje…) werken. Ik krijg zelfs even tijd voor mezelf en heb heerlijk gewandeld en gelezen. Niet gek toch?! Als je het zo bekijkt zijn er genoeg kleine geluksmomentjes!

Licht als een veertje

 De focus op klein geluk maakt me veerkrachtiger en dat is mega waardevol. Niet alleen privé maar juist ook zakelijk. In deze tijd waar heel veel dingen die je van plan was in je bedrijf niet mogelijk zijn is het belangrijk om te focussen op wat er wel kan en op wat je wél bereikt. Want ook met kleine stapjes kom je waar je wezen wilt. Door die veerkracht voelt het ondernemen en de bijbehorende tegenslagen of obstakels allemaal wat minder zwaar, zo licht als een veertje zeg maar….

Hoe fijn is het dan om een team om je heen te hebben dat ook beschikt over deze kwaliteiten. Mensen die niet bij de pakken neer gaan zitten als het even niet lukt of als het niet gaat zoals ze het bedacht hebben. Die in dat soort situaties op zoek gaan naar andere mogelijkheden en creatieve ideeën en gemotiveerd blijven?!

Veerkracht door Waardering

 Zo’n team kan jij creëren door waardering! Waardering door klein geluk. ZonderMeer heeft hiervoor een unieke manier ontwikkeld die niet alleen minder geld kost maar op de lange termijn ook een positieve(re) bedrijfscultuur realiseert.

In het gratis te downloaden startpakket zie je hoe je hier zelf al mee aan de slag kunt. En voor slechts €250,- krijg je daar 5 creatieve, op jouw bedrijf en team gebaseerde ideeën bij!