Nieuwe bril

Ik heb een nieuwe zonnebril. Perfect voor in mijn rommelige tas. Niet te duur zodat ik niet baal van de krassen die er bij mij ongetwijfeld op zullen komen. Een kleine impuls aankoop waarvan ik op dat moment de waarde nog niet inzag.

Bokkenpruik

Totdat ik laatst de bokkenpruik op had omdat alles anders verliep dan ik in mijn hoofd had. Om van zo’n donderwolk in mijn hoofd af te komen is een eind wandelen voor mij een must. En geloof mij niet alleen ik, maar ook mijn omgeving is daarbij gebaat….! Met grote passen marcheer ik de berg op richting het bos waar de vogels vriendelijk goedendag fluiten. Hier en daar wordt een stukje bos door de zon in de spotlights gezet. Mijn pas vertraagd en ook in mijn hoofd breekt de zon een beetje door.

Roze bril

Aan de rand van het bos, boven op de berg is het uitzicht fenomenaal. Omlijst door bladeren en takken lijkt het uitzicht op de Rijn en zijn uiterwaarden een waar kunstwerk. Ik kom hier vaker om mijn zorgen mee te geven aan de wind en het water.

Door al dat licht graai ik de zonnebril uit mijn tas en kijk naar het uitzicht wat ik al zo vaak heb gezien. Maar het is anders…. Daar beneden lijkt het water wel fonkelend zilver. Het kronkelende fietspad op de dijk is bedekt met ‘gouden’ bladeren en aan de overkant lijken de rode bessen van de meidoorn licht te geven. Ik besef me dat het komt door mijn nieuwe bril. Het roze glas maakt alles net een beetje mooier. Deze mooie (voor mij) alledaagse dingen waar ik te vaak aan voorbij loop vragen stralend om mijn aandacht. Ik zie en waardeer ze weer!

Wat kies jij?

Een ZonderMeer inspiratie dag is die roze bril! Heb jij als leidinggevende te vaak de bokkenpruik op? Zie jij als eerste wat er niet goed gaat of in kantoortaal “waar de verbeterpunten liggen”? Dan is deze dag iets voor jou! Door de hele setting, de verhalen en de mindful walk zal de zon ook bij jou doorbreken. De training van Judith van Egdom van HR Advies en Begeleiding reikt je ten slotte de roze bril aan. Ze zal op haar eigen wijze vertellen hoe belangrijk waardering binnen jouw bedrijf of team is. Dat vertrouwen en het zien van de alledaagse dingen (die wel goed gaan) daar een belangrijke rol bij spelen. Dit zorgt voor inzichten en inspiratie zodat jij dat toe kan gaan passen als leidinggevende.

Je zult zien dat ook al is deze dag misschien voor jou een ‘impuls aankoop’, de waarde ervan heel groot kan zijn!