Waardering & Aandacht

Mijn favoriete moment van de dag is het begin van de avond. Als de zon zijn ronde er bijna op heeft zitten en een laatste toegift geeft na een dag waarop hij wangen roze kleurde en harten verwarmde. Het moment dat een vest geen overbodige luxe is en de buitenhaard aan gaat. Het moment dat mijn gezinsleden één voor één binnen druppelen met een lege maag en een hoofd vol verhalen. Die momenten vol liefde en warmte waardeer ik het meest!

Maar ik niet alleen! Ook bij de mensen om mij heen zie ik mondhoeken omhoog krullen en donderwolken verdwijnen. Het doet iedereen goed als aandacht en waardering samen komen. Zelfs zonder mopperen wordt de tafel afgeruimd.

Ook diverse universitaire studies zeggen dat de kracht van waardering niet onderschat moet worden. Je aandacht bewust vestigen op het positieve, op krachten i.p.v. klachten maakt het leven leuker en jou gelukkiger!

Zakelijke Waardering

Hoewel ik dit al een hele tijd weet en het zelf zie als één van mijn belangrijkste kwaliteiten, paste ik dit jaren lang alleen toe in mijn privé leven. Het waarderen van mijn zakelijke omgeving en de mensen die daarin een rol spelen nam ik te veel voor lief. Dat er altijd iemand was die in alle vroegte de bestellingen aan nam,  een collega die mijn dienst op donderdagavond draaide zodat ik wat tijd voor mezelf had, degene die op een fantastische manier positieve feedback gaf. Dit alles vond ik zo normaal dat ik ze niet benoemde en er geen aandacht aan bestede. Waarschijnlijk was het ook te wijten aan een volle to do lijst die nooit leek te slinken. Had ik er maar meer aandacht aan besteed….

ZonderMeer Krachtig

Maar net als bij kunst moet je soms een paar stappen terug doen om te zien hoe mooi en waardevol iets is. Even afstand nemen doet wonderen. Hierdoor zag ik creativiteit naar grote hoogte zag stijgen enkel door goede ideeën aan te moedigen. Mensen zette een stapje extra na oprechte aandacht en ik zag een glimlach op gezichten verschijnen na een compliment. Een glimlach bij de werknemers maar ook bij de werkgevers. Hun personeel zo positief dat ze dat in de verkoop cijfers terug zien. Minder zieken door de goede werksfeer en zelfs mensen die zonder te mopperen de “tafel afruimen”.

De kracht van waardering is zo sterk dat ZonderMeer er nu is. Ik heb de tijd en de afstand en kwaliteiten om de kracht van waardering ook voor jouw bedrijf te laten werken. Door waarderingsmomenten te organiseren en jouw medewerkers te inspireren. Dat allemaal met liefde en aandacht!